VALPAR

Vanilj är nu konstaterad dräktig och ultraljudet visar att det finns minst 6 valpar i magen. Förväntad valpning är runt den 6:e juni.

Vanilj är parad med Munter från Kennel Ljuvliga.

Till Vanilj har jag letat efter en mogen hane som har mycket av det bästa i Vanilj – en snygg hane med energi, glädje, är lättlärd, träningsvillig, explosiv med ork att fokusera.

Jag vill även ha en mindre hane då Vanilj är maxad i höjd för rasen. Ett viktigt kriterium har varit att jag vill ha en mindre hund men med korrekta proportioner. (Inte någon hund som har drag av det jag kallar dvärghundsutseende -högt, markerat stop, kort nos, runda ögon).

Jag är så glad att jag har fått möjlighet att låna Munter, Patchworks Guy Smiley at Makanalong, från Kennel Ljuvliga. Munter är en hane som tilltalar mig mycket. Han är mycket social, vänlig, positiv och är mycket lätt att ha att göra med. Som Vanilj har han mycket ”will-to-please”, gillar att träna och är lättbelönad med tydlig av- och på-knapp.

Jag vänder jag mig till valpköpare som vill satsa på en tävlingskarriär inom någon/några hundsporter. Eller till dig som tänkt utbilda din hund till besökshund, terapihund eller annan arbetande hund som tex vägglushund.

Vanilj och Munter när vi besökte Kennel Ljuvliga 2 jan 2020. Det var två hundar som fann varandra direkt och visade fin respekt och tillgivenhet.