Spicy-kullen: Vanilj- Rebell

2022-03-17 föddes Vaniljs andra valpkull. Pappa till valparna är Rebell från Kennel Ljuvliga. Det blev 8 valpar, 7 tikar och 1 hane. Tyvärr var den sista tiken inte vid liv när den föddes. En fin kull med trygga, kampglada valpar, om än något ljudliga :).

Status från Avelsdata per 2023-08-25

Jag är mycket stolt över hur mina valpköpare från denna kullen hittills förvaltat sina valpar och mer uppdateringar om hälsostatus kommer att komma under hösten.

Fotocred: Alla foto nedan är tagna av hund- och hästfotograf Ulrika C Månsson @ulrikaclaesonmansson. Kan verkligen rekommendera Ulrika om du vill fota dina fyrfota vänner.


DUMLE – Sage Brand v Magnificent Tarragon

Dumle var den enda hanen i kullen och växt upp till en ståtligt stor herre. Dumle var lite osäker och försiktig som valp men har förvaltats och förädlats till en glad, trygg, lättlärd och snygg kille.

Dumle bor med Hannah i Lidköping och de tränar en massa men framför allt agility. och rallylydnad., tävlar i klass 1 agility. Hannah har ställt ut Dumle inofficiellt med fin fin kritik och även officiellt. Det viktiga härifrån är att Dumle sköter sig exemplariskt både vid hantering och visning.

Hannah är utbildad hundfrisör och arbetar i egna företaget Hannahs klipp & Trim. Hannah är även utbildad hundinstruktör och hundpsykolog.

Följ dem på @masendumle

Titlar:
Höfter: HD grad B
Armbågar; ED 0
Mankhöjd: 46 cm
Ögonlyst:
BPH: 230617


Dumle 2 mån

WILDA – Sage Brand v Fabulous Rosemary

Wilda var den valp i kullen som var mest av allt. Trygg, framåt, ganska på och med mycket energi och en del egen vilja. Redan i valplådan vara det hon som styrde och ställde.

Wilda har flyttat hem till Anette Kjellen utanför Hjo. Wilda och Anette går en 1-årig utbildning i specialsök, inriktning narkotika, på Hällefors. Anette håller med om att Wilda är mycket hund.

Anette är instruktör inom Svenska Service- och Signalhundsförbundet och planen är att Wilda så småningom ska bli Anettes assistanshund.

Följ Wilda på Facebook på @anettekjellen . Anette är sparsam egna hundinlägg men ibland är Wilda med.

Titlar:
Höfter: A
Armbågar: ED 0
Patella:
Mankhöjd: 41 cm
BPH: 230924


Lakrits 2 mån

LAVA – Sage Brand v Marvelous Lavender

Lava är verkligen minstingen i kullen. Ljuvlig charmig och vacker med en hel del egen vilja. Hon är smidig, snabb och alert. Lava har flyttat hem till Olivia Levin i Veddige utanför Varberg. Olivia är en mycket kär valpköpare som även köpte Mynta från Vaniljs första kull. Det har blivit så att Olivia fått mina minsta valpar från mina två första kullar, som dessutom är båda Blue Merle.

Olivia brinner för agility och de tävlar nu i Agility klass 1 och har tagit sin första pinne.

Olivia har sedan tidigare Molly, Selma och Mynta så Lava ingår i en stor flock med tikar.

Olivia är utbildad certifierad Canieopat, Friskvårdskonsulten och utbildar sig till hundfrisör. Hon arbetar i sitt egna hundföretag Molls Hundhälsa

Ni kan följa deras vardag, träning och tävling på @team_molls

Titlar:
Höfter: HD grad B
Armbågar: ED 0
Paella: ua
Mankhöjd: 38 cm
BPH: 230617


CAYENNE – Sage Brand v Incredible Cayenne

Titlar: RLD N NW!
Höfter: A
Armbågar: ED 0
Patella:
Mankhöjd: 41 cm
Ögonlyst:
BPH: 230617
DNA: Fri via föräldrar, Bärare av MDR1

Det var ganska självklart att Cayenne skulle stanna kvar på kenneln. För det första letade jag efter en tik som var solid i färgen då jag lärt mig att det varit svårt att hitta hanar till mamma Vanilj som är Blue Merle. Urvalet minskar.

Hoppas mycket av Cayenne framöver och att hon håller måttet som framtida avelshund i kenneln.

Sedan var Cayenne där mest trygga, lagom tuffaste, kampgladaste och snyggaste valpen fysiskt sett i kullen. Idag innehar Cayenne doftprov 1, 2 och 3, tävlar i NW 2, Agility klass 1 och Hoppklass 2. Hon är den som kommer först på inkallning och lyssnar fint. Hon är dock lite väl på och försöker vinna mark hos övriga tikar från kullen. Cayenne gjorde ett BPH som jag är mycket nöjd över. Trygg både med hantering, skrammel, överraskning, underlag och skott.

Följ oss på Instagram @sagebrands_dogs


NEW – Sage Brand v Mysterious Juniper

New var en av de tikar jag hade i åtanke att spara men valet föll på Cayenne. New fick istället flytta hem till Frida Greis som bor i Storvik utanför Sandviken. New har utvecklats fint och Frida och hon har blivit ett fint team.

Frida är sedan tidigare uppfödare av Border Collies i Kennel Greis Working där flera valpar har mycket fina meriter. Frida har mycket erfarenhet av vallning med bc.

Hittills har New och Frida redan tävlat i både rallylydnad och varit på utställning med mycket fina resultat där de tog 100 poäng på sin första rallytävling. De har även godkänt Doftprov 1 och Viltspårschampion.

New är pard och kommer förhoppningsvis få valpar under sommaren 2024.

Titlar: RLD N SE VCH
Utställning: Excellent, Ck, Cert & BIM
Höfter: A
Armbågar: ua
Patella: ua
Mankhöjd: 39
Ögonlyst: ua
BPH: 230701


HJÖRDIS – Sage Brand v Gorgeous Saffron

Hjördis har sålts med bibehållen avelsrätt till Emilie Malmsjö i Skövde. Jag kände Emilie sedan tidigare då hon gått flera kurser hos mig med taxen Ture. Emilie och Hjördis är en perfekt match då båda är glada och mycket positiva. Allt är kul!

Emilie och Hjördis tränar framför allt agility och rallylydnad och har redan varit ute på ett flertal rallylydnadstävlingar och har tom vunnit någon nybörjarklass och fina placeringar även i fortsättningsklassen. De blev klubbmästare i agility blåbär medium 230826 och tävlar nu i agility klass 1 Small. Därutöver tränar de även Nose Work och har godkänt doftprov 1.

Hjördis har gått på mitt dagis 2022-/23 så jag har träffat henne dagligen. Hon är alltid glad och positivt, kan slappa när det behövs och är på när något händer. Hon har ett fint hundspråk men mycket lek och anpassar sig till gruppen.

Följ Hjördis och Ture på : @ture_och_hjördis

Titlar: RLD N RLD F
Höfter: A
Armbågar: ua
Patella: ua
Mankhöjd: 37
Ögonlyst:
BPH: 230617


Lo 2 mån

UNNIK – Sage Brand v Unique Jasmin

Unnik säldes till Eva i Västerås och var från början en tjej som tydligt visade att hon hade en del av den reservation som finns i rasen. Hon behövde någon minut på sig att känna av nya personer innan hon visar att hon har ett intresse för dem. Men när hon väl lärt känna dem gillar hon dem. Eva arbetar som veterinär och Unnik är med på jobbet hela dagarna så hon träffar många olika personer och kollegors hundar.

Eva och Unnik har gått ett flertal kurser inom rallylydnad, nose work och vallning. De har nu 1500 p i Nose Work 1 och debuterat i NW ”. De har även startat på träningstävling i rallylydnad

Hösten 2023 genomförde de ett godkänt vallanlagstest för kroppsvallare vilket gör mig som uppfödare mycket glad.

Följ Unniks träning och tävling på @adofsson12358

Titlar: NW1
Höfter: HD grad A
Armbågar; ED 0
Patella: ua
Mankhöjd: 40 cm
Ögonlyst: ua