VÅRA HANAR

Kanel – Dalorogårdens Kanel

AGHD1 Dalorogårdens Kanel 2014-09-13 till 2019-04-29 Foto: Agneta Sagebrand

Kanel var min första Miniature American Shepherd. En fantastisk tränings och tävlingshund. Han hade en otroligt positiv inställning till träning, tävling och arbete. Med honom tävlade jag agility klass 3, canicross och K9Biathlon. Vi tränade Nose work men övergick sedan till att utbilda oss till Specialsöksteam med inriktning vägglöss. Förutom ovanstående tränade vi även barmarksdrag med dogsccoter, rallylydnad, dogparkour, viltspår och en massa roliga tricks, moment och kroppskontroll.

Han var av den nättare typen, snabb, smidig, explosiv och med mycket bra kroppskontroll. En typ som tilltalar mig mycket.

Det var mycket jakt i Kanel så det gick tyvärr inte ha honom lös i skog och mark och han hade ett stort behov av att springa så det var därför vi började med barmarksdrag. Det var något han verkligen älskade. Den lilla hunden på 15 kg, 46 cm, som drog mig med liv och lust på dogscootern.

Kanel kunde vara reserverad mot personer han inte kände och hade väldigt lätt till skall. Han hade hög energi och gick igång på hundar som hade samma höga energi.

Kanel omkom tyvärr tragiskt våren 2019, endast 4,5 år gammal. Kanel var min ”Once in a lifetime dog” – jag sörjer honom oerhört mycket fortfarande. Min avelsplan var att bygga en grund i min avel med Kanel och Vanilj – två smidiga, alerta träningsvilliga MAS’ar.


Reg: nr: AS26747/2017
Titlar: AGHD1
Född: 2014-09-13 – Avliden 2019-04-29
Färg: Röd trefärgad
Höfter: HD grad A
Armbåga: ED ua (0)
Ögonlyst: ej genomfört
Mankhöjd: 46 cm
Vikt: 15 kg
Mental status: BPH ej genomfört

Kanels stamtavla på Avelsdata.