Leia

Leia – Sage Brand v Sea Salted Caramel

Foto: Ulrika Claesson Månsson – Ulrikas Foto

Caramel/Leia är såld med bibehållen avelsrätt då jag inte kunde släppa henne helt. Hon är exteriört mycket fin, ca 41 cm i mankhöjd vilket jag tycker är perfekt.. Hon är fint tecknad och har en mycket fin päls. Leia bor hos Lena Landenmark i Skara och vi har fin och nära kontakt så jag har fin möjlighet att följa hennes utveckling. Leia och Lena är anställd instruktör hos mig så vi träffas ofta. Leia tränas och tävlas i agility och rallylydnad har även gjort doftprov i Nose Work.

Leia gillar att träna, har kamplust och är stark och snabb. Leia trivs bäst att lära känna andra hundar innan hon vill leka, Hon leker helst med hundar som är lite mer åt det mjuka hållet och har likt Hallon lätt till skall i jakt-/vallekar . Leia har viss reservation mot främmande människor men är väldigt social och kär i de hon känner.

Fakta
Född: 2020-06-08
Reg: nr: SE41396/2020
Färg: red merle vit & tan
Ögon: gul-gröna
Svans: Lång
Titlar: AGD II, AgHDI RLD N RLD F godkänt Doftprov 1
Utställning: inte ställd
Mankhöjd: 41 cm
Vikt: ca 12,5 kg

Hälsa
Höfter: HD A
Armbågar: ED 0
Ögonlyst: ua 2022-05-02
DNA tester: testad för MDR1 och är icke bärare.

Valpar
Den 10 augusti 2023 nedkom Leia med 4 valpar, tre hanar och 1 tik, alla red tri med vitt och tan. Pappan till valparna är Trumf – Perfect Thrumph Card of American Madness.

Nu har Leia återgått helt till Lena och min rätt till valpar är använd. Leia finns kvar på min sida så att ni som är intresserade av att följa min avel här kan läsa om Leia.

Mental status: BPH genomfört 2022-04-10

Leias BPH var mer positivt än jag förväntat mig. Hon var trygg i alla situationer och skällde inte något alls. Jag upplever när jag träffar henne att hon har lätt till skall. Detta kanske har med aktivitetsnivå/stress att göra. Här var hon tryggheten själv, var inte speciellt intresserad av andra än matte Lena och det är hennes personlighet.

Leias stamtavla på Avelsdata.

Foto; Sandra Persson

Foto: Ulrika Claeson Månsson – Ulrikas

Foto; Sandra Persson