Glasskullen: Vanilj- Munter

2020-06-08 föddes Vanilj första valpkull. Pappa till valparna är Munter från Kennel Ljuvliga. Det blev 7 valpar, 5 tikar och 2 hanar. En jämn fin kull med trygga, kampglada valpar.

Vanilj – Munter valpar vid 14 månader

Hallon, Musse, Vanilj, Leia, Lakrits, Mynta, Lo, Tu

Status från Avelsdata per 2023-08-25

Jag är mycket stolt över hur mina valpköpare från denna kullen förvaltat sina valpar.


HALLON – Sage Brand v Raspberry Dream

Hallon har stannat kvar hos mig på kenneln och hon har verkligen levt upp till alla förväntningar. Hon tränas och tävlas i agility klass 2 och rallylydnad, avancerad klass samt tränas inför tävling i nose work och har diplom i doftprov 1. Därutöver tränas hon i viltspår och drag. Hon har även godkänt vallanlagsprov för kroppsvallare. Följ oss på @sagebrands_masar

Titlar: RLDN RLDF
Höfter: HD grad B
Armbågar; ED 0
Mankhöjd: 46 cm
Ögonlyst: ua
BPH: 220410
Vallanlagstest: godkänt
Gentest: ej bärare eller affekterad av en mängd för rasen typiska sjukdomar. Läs mer på Hallons sida över våra tikar.


LAKRITS – Sage Brand v Heavenly Licorice

Lakrits är såld med bibehållen avelsrätt till Sabina Forsberg i Karlskoga. Lakrits är en riktig glädjespridare som är pigg på allt kul – alltid med ett smile precis som pappa munter. Han är otroligt stark och snabb och tävlar nu klass 2 i Agility. Han tränas även i specialsök, spår, brukslydnad och drag. Följ Lakrits på @thedogsatherrsjotorp

Titlar: AGDH I
Höfter: HD grad A
Armbågar; ED 0
Patella: ua
Mankhöjd: 42 cm
Ögonlyst: ua
Känd testikelstatus
BPH: 220410


MUSKOT – Sage Brand v Cinnamon Temptaiton

Muskot eller Musse är en mjuk, framåt kille som har flyttat hem till Familjen Kleen och bor numera i Fiskebäckskil. Mia har även masen Charlie och border colliena Blaze och Lyx. Hon samäger även masen Komet med mig. Så en hel flock med hanhundar som fungerar mycket väl i flock. Musse tränas och tävlas i agility klass 3 och nose work 2 . Mia och Musse har kvalat till Agility- SM 2024!

Mia har numera även egna får så jag hoppas Musse kommer få testa på att valla lite.

Mi arbetar som häst- och hundfysioterapeut i sitt och Daniels företag Alternativ Health Works. Mia är utbildad instruktör och hundpsykolog , NW Instruktör och Agilityinstruktör och arbetar på konsultbasis i mitt företag Hundskolorna som instruktör och vi arrangerar NW-tävlingar tillsammans.

Följ Mia och alla hennes hundar på @miakleen

Titlar: NW 1
Höfter: HD grad A
Armbågar; ED 0
Mankhöjd: 48 cm
BPH: 220410


TU – Sage Brand v Pistachio Surprice

Titlar:
AGHD I, LD STARTKLASS, NW 1, RLD N&F&A, SE RALLYCH
Höfter: HD grad A
Armbågar; ED 0
Patella: UA
Mankhöjd: 47 cm
Ögonlyst: UA
Övrigt: 230519 fick Tu 7 valpar hemma hos sin ägare Sandra Persson under kennelnamnet Windlesham.

Tu är överraskningarnas hund. Var näst minst i kullen, trygg, lite försiktig, men har nu växt upp till en rolig, nyfiken tjej. Bor hos Sandra Persson i Uppsala. Här finns redan masen Bi och nu även Tu’s dotter Pica. Ni kan följa Tu, Bi och Pica på @masmaffian där ni kommer få se hennes hundar tränas och tävlas framgångsrikt i både agility, rallylydnad, lydnad och nose work.

Följ dem på Iantagram: @mas_maffian


LO – Sage Brand v Coconut Memories

Lo har utvecklats till en exteriört fin valp som har mycket attityd och go i sig. Lo har flyttat till Fredrik Karlsson i Norrtälje. Fredrik jobbar i sitt företag Stardex Hundkunskap och lever i stort sett hund 7/24 precis som jag. Fredrik finns även med i Härliga Hund som Hundcoach – här kan ni se Lo och andra hundar på bild. Ni kan följa Fredrik Lo och BC’n Eke på @stardex_hundkunskap där Lo tränas och tävla i främst rallylydnad, lydnad och nose work. Fredrik och Lo har kvalat till Rallylydnad SM 2024!

Titlar:
LD STARTKLASS, NW 1, RLD A, RLD F, RLD N, SE RALLYCH
Höfter: A
Armbågar; ua
Mankhöjd: 41
Ögonlyst:
BPH: 220410


LEIA – Sage Brand v Sea Salted Caramel

Leia är såld med bibehållen avelsrätt till Lena Landenmark i Skara. Hon är en snygg, trygg och framåt tjej. Leia är främst Lenas agilitykompis. Leia är likt sin mamma Vanilj en mycket snabb och smidig mas. Som tur är bor Leia nära mig så jag kan träffa dem ofta. Leia tränasoch tävlar i agility klass 3, rallylydnad avancerad klass och nose work. Följ Leias träning och tävling på @lenalandenmark

Lena är utbildad instruktör och hundpsykolog och är timanställd i mitt företag Hundskolorna.

Den 10 augusti 2023 nedkom Leia med 4 valpar, 3 hanar och 1 tik. Pappan till valparna är Trumf och du kan läsa mer om detta under VALPAR – kennel sage brand . Tikvalpen Tosca kommer flytta hem till Lena.

Titlar: AGD II, AGDH I, RLD N, RLD F
Höfter: HD grad A
Armbågar; ED 0
Mankhöjd: 42 cm
Ögonlyst: ua
DNA tester: ej bärare av MDR1

MYNTA – Sage Brand v Amazing Peppermint

Titlar:
Höfter: HD grad A
Armbågar; ED 0
Patella; UA
Mankhöjd: 39 cm

Den minsta, tuffaste och mest självständiga valpen i kullen. Mynta var den valp som tidigt visade att hon älskade att leka, fundera ut hur olika saker fungerade och kampade som en gud. Mynta har flyttade hem till Olivia Levin utanför Varberg. Olivia satsar främst på agility tävlar nu i klass 3. De har även gjort Doftprov 1.

Olivia har sedan tidigare Molly och Selma så Mynta och numera även Lava från min kennel. henne kan du läsa om under valpar i spicy-kullen.

Olivia är utbildad certifierad Canieopat, Friskvårdskonsulten och utbildar sig till hundfrisör. Hon arbetar i sitt egna hundföretag Molls Hundhälsa

Ni kan följa deras vardag, träning och tävling på @team_molls