OM OSS

Välkommen till oss!

Kennel Sage Brand är en liten nystartad kennel som föder upp Miniature American Shepherd. Vår inriktning är att föda upp sunda hälsosamma hundar med bra mentalitet. Vår uppfödning inriktar sig på nättare, smidigare och balanserade hundar. Vi vill värna om rasens exceptionella vighet kombinerad med styrka och uthållighet som gör den perfekt till att arbeta i varierande terräng. Vi värdesätter en hund som gillar att träna och hänga med på det mesta men även ha en tydlig av-knapp.

Avelsmål i punktform

* Jag vill föda upp hundar som har bra mentalitet, där jag ser till att de är stabila och trygga både vad gäller olika miljöer, underlag och ljud. De ska även vara bra socialt med andra hundar och trygg i närheten av människor. Följs upp genom att göra valptest på mina valpar och BPH på avelsdjuren. Är tydlig med att jag förväntar mig att mina valpköpare ska genomföra BPH på valparna när de uppnått ålder. Om möjligt vill jag försöka ordna kull-BPH.

* Jag vill föda upp friska och hälsosamma hundar där hälsa och funktion är två ledord. De ska vara friska och sunda vad gäller kropp och utseende. Följs upp genom hälsotester för rasen samt att jag själv lagt till DNA-tester och ser till att mina hundar träffar hundfysioterapeut 2 ggr per år. Är tydlig med att jag förväntar mig att mina valpköpare ska röntga höfter och armbågar.

* Jag ser till rasens funktion och avlar på bra arbetsegenskaper, hundar som är lättbelönade och är explosiva. Jag älskar dessa meningar i rasstandarden och de är ledord för mig: ”Rörelserna är smidiga, lätta och balanserade. Exceptionell vighet kombinerad med styrka och uthållighet gör det möjligt för hunden att arbeta i varierande terräng. Denna mycket mångsidiga, driftiga hund utgör en utmärkt atlet med överlägsen intelligens och en vilja att vara dem den är trogen till lags.” Följs upp då jag själv tränar, tävlar och meriterar mina hundar i olika hundsporter. Säljer mina valpar i första hand till hem som vill arbeta, träna och tävla med hunden.

* Det är även viktigt att se till att bevara rasens vallegenskaper då det är det som gör den till en fantastiska hund som är anpassad för arbete, träning och tävling. Följs upp genom att jag själv vill göra vallanlasgtest med mina avelshundar. Ser gärna att mina valpköpare testar på att valla och även gärna gör vallanlagstest.

Jag som driver kenneln heter Agneta Sagebrand och har haft hund sedan mitten på 1980-talet. Började med Japansk Spets, sedan Welsh Springer Spaniel och nu är det Miniature American Shepherd som gäller. Jag har de senaste decennierna döpt mina djur – hundar och katter – efter smaker och kryddor – Vanilj, Nougat, Kanel, Cocos, Keso, Tzatziki, Lakritsrot, Pimpinella, Timjan, Saffran, Salvia, Ringblomma, Skorpan, Smulan – you name it!
När jag letade efter kennelnamn ville jag på något sätt använda mitt unika efternamn, då kom min dotter Kajsa på att om jag delar upp mitt efternamn så har jag ju en krydda i efternamnet – Sage [säjdje]- är Salvia på engelska och Brand som i varumärke. Kennel Sage Brand föddes.

Kennelnummer hos SKK: 20200046.

Grunden i vår kennel är den ljuvliga tiken Vanilj. Hon kommer från Dalorogårdens kennel som var den kennel som först importerade rasen, Mini Aussie som den då kallades, till Sverige år 2006. Vanilj är min andra MAS. Min första MAS var Kanel som jag köpte 2014. Han överträffade alla mina förväntningar på rasen. Han var otroligt träningsvillig, gillade att arbeta men inte så mycket will-to-please som många vallhundar har.

Jag är utbildad terapihundsförare, hundpsykolog och instruktör inom många olika hundsporter. Jag har idag tre Miniature American Shepherds, Vanilj och Hallon, som jag tränar många olika saker med och tävlar i agility, rallylydnad, nose work och viltspår.

Jag har förmånen att arbeta med hundar på heltid i mitt företag Devoted Dog Sweden AB. I företaget finns Hundskolorna som är en komplett hundanläggning i Skövde. Här ryms två träningshallar, varav den ena är en tävlingshall för agility, en liten hundbutik och Positiva Hundens Hunddagis . Vårt utbud består av kurser, privatlektioner, konsultationer, läger och event.