Hallon

Hallon – Sage Brand v Raspberry Dream

Hallon Foto: Ulrika Claesson Månsson – Ulrikas Foto

Hallon var fösta valpen ut vid förlossningen och hon var så ljuvligt mörk röd redan då. Mitt hjärta fastnade för henne redan dygn 1 och det utvecklades till kärlek. Så hur skulle jag kunna göra annat än att spara henne. Förutom att hon stal mitt hjärta är hon fin exteriört, bra frambörst och vinklar bak. Hon är dock över standarden men kommer att använda henne i min uppfödning då hon har allt jag önskar mig.

Hon är lättlärd, trygg, störningstålig och älskar att träna och hitta på saker. Redan från 13 v ålder agera hon visningshund på mina kurser! Hallon tränas och tävlas i agility klass 2, rallylydnad avancerad klass, nose work kl 1. Hon tränas dessutom i drag, viltspår och hoopers. Hallon är stark och mycket fint musklad.

Hallon är en glad, lite tokig och mycket rolig och personlig hund. Hon är lättbelönad och att kampa är bästa belöningen vid träning. Som jackpott vid mycket väl utfört arbete vill hon gärna ha riktigt goda godisar. Hon har lätt till skall i jaktlek och även i agility när vi kör.

Fakta
Född: 2020-06-08
Reg: nr: SE41391/2020
Färg: röd trefärgad
Ögon: gul-gröna
Svans: Lång
Titlar: RLD N RLD F, godkänt Doftprov Eukalyptus
Vallanlagstest: Godkänt vallanlagstest för kroppsvallare 221105
Utställning: Disgualified pga av storleken men mycket fin kritik.
Mankhöjd: 45 cm
Vikt: 15 kg

Hälsa
Höfter: HD B
Armbågar: ED 0
Ögonlyst: ua 220502
DNA : Full breed profile: Clear/ ej bärare/affekterad av Collie eye, prcd-PRA, CMR1, MDR1, HC, DM, CD,. Ej bärare av stubsvans.

Mental status: BPH genomfört 220410. Resultat ser du på Avelsdata nedan.
Hon gör ett fin BPH och i stort sett som jag tänkte mig. Hon har dock ärvt mamma Vaniljs skrammelflykt vilket innebär att hon inte är jättebenägen att gå tillbaka till skrammeltrumman för att avreagera. Hon är inte tillräckligt nyfiken för att ta reda på vad det var som rörde sig och lät. Detta är dock intet problem i vardagen och hon är helt skottfast.
Hon är mer social än vad BPH beskriver då hon lärt sig att aldrig få gå fram till andra personer om hon inte får ett tydligt varsågod.

Hallons stamtavla på Avelsdata.

Foto: Jonas Sagebrand

Foto: Ulrika C Månsson – Ulrikas Foto
Foto: Jonas Sagebrand