VÅRA TIKAR

Vanilj – Dalorogården Ice Cream Vanilla

RLDN RLDF RLDA Dalorogården Ice Cream Vanilla Foto: Ulrika Claesson Månsson

Vanilj är min andra Miniature American Shepherd och min första tik. Hon köptes in som 9 veckors valp och valdes med omsorg. Jag köpte henne med planen att hon (tillsammans med Kanel) skulle blir grund i min framtida avel. Hon har överträffat alla förväntningar. Hon är en fantastisk hund på alla sätt. Social, positivt, lyhörd, alert, smidig, snabb, vig – you name it! Hon älskar att träna och tävla, är lättbelönad och har mycket ”will to please”.

Det är lätt att ha med Vanilj över allt. Hon är trygg, uppmärksam positiv till allt. Hon är oerhört social och älskar alla människor. Hon är tränad i och har ett fint hundspråk. Hon har inga rädslor men kan reagera på saker som hon inte förstår genom att avvakta, avvisa eller undvika genom att gå i båge.

Vanilj älskar att träna och tävla och är en dröm att ha med på tävling. Är helt oberörd av omgivningen och har bara fokus på mig och vår uppgift. Vi tävlar agility klass 2, rallylydnad mästarklass och har 2 cert och Nose work klass 1. Förutom ovanstående tränar vi även mycket dogparkour och kroppskontroll, styrka och friskvård.

Vanilj är visningshund på i stort sett alla mina kurser, från valpkurser, ”bästa starten”, rallylydnad, nose work till lugn hund och hundmöteskurser. Hon kan tryggt ligga lös på sin fäll mitt i hallen medan träning pågår runt omkring.

Vanilj har en tydlig feminin könsprägel och av den nättare typen men ändå maxad i höjd för tikar inom rasen. Hon är explosiv, otroligt snabb, smidig, alert och med mycket bra kroppskontroll. Man kan ana viss dvärgväxt hos henne på bakstället och i hur hon sätter ner sina bakben när hon rör sig. Detta är dock inget som hämmar henne på något sätt då hon är mycket snabb och smidig.

Fakta
Född: 2017-08-26
Reg: nr: SE52209/2017
Färg: Blue Merle med tan
Ögon: höger brunt, vänster blått
Svans: Lång
Titlar: RLDN, RLDF, RLDA, AGHD 1
Utställning: 2018-05-13 valp 6-9 mån 1:a plac, 2020-06-11 VG. Fin kritik men då hon haft valpar under våren hade hon i stort sett tappat all päls.
Mankhöjd: 42,9 cm
Vikt: 13 kg

Resultat SMASK digitala KM tävlingsåret 2019:
3: a Årets MAS Allround
3:a Rallylydnad
3:a Nose work
6:a Agility/Hoppklass

Hälsa
Höfter: HD grad B
Armbågar: ED ua (0)
Ögonlyst: 2019-10-28 UA, 2021-06-14 UA
DNA tester genomfört 2019-02-11 och är fri/ej bärare av PCR, MH, NCL, prcd-PRA, CEA, CMR, bärare MDR1

Mental status: BPH genomfört 2019-05-12

Vaniljs stamtavla på Avelsdata.


Hallon – Sage Brand v Raspberry Dream

Hallon Foto: Ulrika Claesson Månsson – Ulrikas Foto

Hallon var fösta valpen ut vid förlossningen och hon var så ljuvligt mörk röd redan då. Mitt hjärta fastnade för henne redan dygn 1 och det utvecklades till kärlek. Så hur skulle jag kunna göra annat än att spara henne. Förutom att hon stal mitt hjärta är hon fin exteriört, bra frambörst och vinklar bak. Hon är dock över standarden men kommer att använda henne i min uppfödning då hon har allt jag önskar mig.

Hon är lättlärd, trygg, störningstålig och älskar att träna och hitta på saker. Redan från 13 v ålder agera hon visningshund på mina kurser! Hallon tränas och tävlas i agility, (klass 2 hopp 1 pinne kvar klass 1 agility 1 pinne kvar) rallylydnad avancerad klass, nose work kl 1. Hon tränas dessutom i drag, viltspår och hoopers. Hallon är stark och mycket fint musklad.

Hallon är en glad, lite tokig och mycket rolig och personlig hund. Hon är lättbelönad och att kampa är bästa belöningen vid träning. Som jackpott vid mycket väl utfört arbete vill hon gärna ha riktigt goda godisar. Hon har lätt till skall i jaktlek och även i agility när vi kör.

Fakta
Född: 2020-06-08
Reg: nr: SE41391/2020
Färg: röd trefärgad
Ögon: gul-gröna
Svans: Lång
Titlar: RLD N RLD F
Utställning: Disgualified pga av storleken men mycket fin kritik.
Mankhöjd: 45 cm
Vikt: 15 kg

Hälsa
Höfter: HD B
Armbågar: ED 0
Ögonlyst: ua
DNA tester ej genomfört

Mental status: BPH genomfört 220410. Resultat ser du på Avelsdata nedan.
Hon gör ett fin BPH och i stort sett som jag tänkte mig. Hon har dock ärvt mamma Vaniljs skrammelflykt vilket innebär att hon inte är jättebenägen att gå tillbaka till skrammeltrumman för att avreagera. Hon är inte tillräckligt nyfiken för att ta reda på vad det var som rörde sig och lät. Detta är dock intet problem i vardagen och hon är helt skottfast.
Hon är mer social än vad BPH beskriver då hon lärt sig att aldrig få gå fram till andra personer om hon inte får ett tydligt varsågod.

Hallons stamtavla på Avelsdata.


Leia – Sage Brand v Sea Salted Caramel

Foto: Ulrika Claesson Månsson – Ulrikas Foto

Caramel/Leia är såld med bibehållen avelsrätt då jag inte kunde släppa henne helt. Hon är exteriört mycket fin, och kommer nog hamna runt 40 cm i mankhöjd. Hon är fint tecknad och har redan som valp en fin päls. Leia bor hos Lena Landenmark i Skara och vi har fin och nära kontakt så jag har fin möjlighet att följa hennes utveckling då hon kommer på kurser hos oss. Leia tränas och tävlas i agility och har även gjort doftprov i Nose Work.

Hon gillar att träna, har kamplust och kommunicerar och leker fint med Labradoren Lovis som finns i familjen. Ser mycket fram emot att följa hennes utveckling!

Fakta
Född: 2020-06-08
Reg: nr: SE41396/2020
Färg: red merle vit & tan
Ögon: gul-gröna
Svans: Lång
Titlar: DP1
Utställning:
Mankhöjd: 40 cm
Vikt:

Hälsa
Höfter: HD A
Armbågar: ED 0
Ögonlyst:
DNA tester ej genomfört:

Mental status: BPH planeras till våren 2022

Leias stamtavla på Avelsdata.