VÅRA HANAR

Kanel – Dalorogårdens Kanel

AGHD1 Dalorogårdens Kanel 2014-09-13 till 2019-04-29 Foto: Agneta Sagebrand

Kanel var min första Miniature American Shepherd. En fantastisk tränings och tävlingshund. Han hade en otroligt positiv inställning till träning, tävling och arbete. Med honom tävlade jag agility klass 3, canicross och K9Biathlon. Vi tränade Nose work men övergick sedan till att utbilda oss till Specialsöksteam med inriktning vägglöss. Förutom ovanstående tränade vi även barmarksdrag med dogsccoter, rallylydnad, dogparkour, viltspår och en massa roliga tricks, moment och kroppskontroll.

Han var av den nättare typen, snabb, smidig, explosiv och med mycket bra kroppskontroll. En typ som tilltalar mig mycket.

Det var mycket jakt i Kanel så det gick tyvärr inte ha honom lös i skog och mark och han hade ett stort behov av att springa så det var därför vi började med barmarksdrag. Det var något han verkligen älskade. Den lilla hunden på 15 kg, 46 cm, som drog mig med liv och lust på dogscootern.

Kanel kunde vara reserverad mot personer han inte kände och hade väldigt lätt till skall. Han hade hög energi och gick igång på hundar som hade samma höga energi.

Kanel omkom tyvärr tragiskt våren 2019, endast 4,5 år gammal. Kanel var min ”Once in a lifetime dog” – jag sörjer honom oerhört mycket fortfarande. Min avelsplan var att bygga en grund i min avel med Kanel och Vanilj – två smidiga, alerta träningsvilliga MAS’ar.


Reg: nr: AS26747/2017
Titlar: AGHD1
Född: 2014-09-13 – Avliden 2019-04-29
Färg: Röd trefärgad
Höfter: HD grad A
Armbåga: ED ua (0)
Ögonlyst: ej genomfört
Mankhöjd: 46 cm
Vikt: 15 kg
Mental status: BPH ej genomfört

Kanels stamtavla på Avelsdata.

Nougat – Truemeric Bingel

Nougat – Truemeric Bingel Foto: Kajsa Sagebrand

Nougat kom till mig kort efter att Kanel gått bort. Jag var förkrossad och fick då se på facebook att Bruno som han då hette skulle omplaceras. Beskrivningen och bilden av honom gjorde mig intresserad och jag träffade honom och tycke uppstod. Han bytte namn från Bruno till Nougat. Nougat fann trygghet i Vanilj direkt och de är verkligen som ler och långhalm. Leker och umgås väldigt mycket.

Kennel Truemeric har bibehållen avelsrätt på Nougat.

Med nougat tränar jag agility, rallylydnad och nose work. Han är väldigt duktig på moment med snygga positioner, härlig energi och börjar nu få allt mer självförtroende i agilityn. Sedan Nougat kom till mig i maj 2019 har vi jobbat med stressreducering, ökat självförtroende och byggt upp hans fysik.

Vi har startat några tävlingar i Rallylydnad men Nougat har svårt att fokusera med de störningar som finns på tävlingar så vi avvaktar med tävlingar ett tag. Mitt fokus är nu att bygga upp hans självförtroende och störningstålighet. Nougat är visningshund på mina kurser i ”Från valp till stjärna”, Rallylydnad och Vardagslydnadskurser. En stor utmaning som han nu klarar med bravur. I vår siktar vi på att göra Doftprov I Nose work och komma ut och tävla på några clera rounds och bygga bra och trygg tävlingserfarenhet härifrån.

Nougat är en mycket snygg hane med en tydlig maskulin könsprägel av den lite grövre, kompaktare modellen. Har fin pälskvalitet med fin lyster och färg.

Reg: nr: AS12931/2018
Född: 2017-12-11
Färg: Röd trefärgad
Höfter: HD grad B
Armbåga: ED ua (0)
Ögonlyst: ua 2018-02-05
Mankhöjd: 45 cm
Vikt: 16 kg
Mental status: BPH ännu ej genomfört

Nougats stamtavla på Avelsdata

Nougat – Truemeric Bingel Foto: Ulrika Claeson Månsson