VÅRA TIKAR

Vanilj – Dalorogården Ice Cream Vanilla

RLDN RLDF Dalorogården Ice Cream Vanilla Foto: Ulrika Claesson Månsson

Vanilj är min andra Miniature American Shepherd och min första tik. Hon köptes in som 9 veckors valp och valdes med omsorg. Jag köpte henne med planen att hon (tillsammans med Kanel) skulle blir grund i min framtida avel. Hon har överträffat alla förväntningar. Hon är en fantastisk hund på alla sätt. Social, positivt, lyhörd, alert, smidig, snabb, vig – you name it! Hon älskar att träna och tävla, är lättbelönad och har mycket ”will to please”.

Det är lätt att ha med Vanilj över allt. Hon är trygg, uppmärksam positiv till allt. Hon är oerhört social och älskar alla människor. Hon är tränad i och har ett fint hundspråk. Hon har inga rädslor men kan reagera på saker som hon inte förstår genom att avvakta, avvisa eller undvika genom att gå i båge.

Vanilj älskar att träna och tävla och är en dröm att ha med på tävling. Är helt oberörd av omgivningen och har bara fokus på mig och vår uppgift. Vi tävlar agility klass 1, rallylydnad avancerad klass och Nose work klass 1. Förutom ovanstående tränar vi även mycket dogparkour och kroppskontroll, tricks, lite canicross och en massa passivitetsträning.

Vanilj är visningshund på i stort sett alla mina kurser, från valpkurser, ”från valp till stjärna”, rallylydnad, nose work till lugn hund och hundmöteskurser. Hon kan tryggt ligga lös på sin fäll mitt i hallen medan träning pågår runt omkring.

Vanilj har en tydlig feminin könsprägel och av den nättare typen men ändå maxad i höjd för tikar inom rasen. Hon är explosiv, otroligt snabb, smidig, alert och med mycket bra kroppskontroll. Man kan ana viss dvärgväxt hos henne på bakstället och i hur hon sätter ner sina bakben när hon rör sig. Detta är dock inget som hämmar henne på något sätt då hon är mycket snabb och smidig.

Fakta
Född: 2017-08-26
Reg: nr: AS52209/2017
Färg: Blue Merle med tan
Ögon: höger brunt, vänster blått
Svans: Lång
Titlar: RLDN, RLDF, DP1
Utställning: 2018-05-13 valp 6-9 mån 1:a plac
Mankhöjd: 42,9 cm
Vikt: 12,5 kg

Resultat SMASK digitala KM tävlingsåret 2019:
3: a Årets MAS Allround
3:a Rallylydnad
3:a Nose work
6:a Agility/Hoppklass

Hälsa
Höfter: HD grad B
Armbåga: ED ua (0)
Ögonlyst: ua 2019-10-28
DNA tester genomfört 2019-02-11 och är fri/ej bärare av PCR, MH, NCL, MDR1, prcd-PRA, CEA, CMR

Mental status: BPH genomfört 2019-05-12

Vaniljs stamtavla på Avelsdata.

Vanilj aug-19 Foto: Ulrika Claesson Månsson
Vanilj Foto: Ulrika Claeson Månsson

Vanilj Foto: Ulrika Claeson Månsson