Välkommen till oss!

Hallon och Krut valpar

Den 13 september 2023 födde Hallon fem efterlängtade små underverk, 4 tikar och 1 hane i färgerna red tri och black tri.

Leia och Trumf valpar

Den 10 augusti 2023 födde Leia fyra helt ljuvliga red tri valpar, 1 tik och 3 hanar.

I valplådan

Vanilj födde 7 fina valpar den 17 mars 2021. Lycka att få 6 tikar och 1 hane. Första bilderna när Vanilj och Rebells valpar är 10 dagar gamla.

Kennelläger 14-15 aug 2021

Så underbart att få anordna mitt eget första kennelläger och alla valpköpare från Vaniljs första kull kom!

Lägret hölls på min hundanläggning Hundskolorna i Skövde och vi hade två dagar fyllda med träning och aktiviteter. Så otroligt glad att se hur fint de nu växt upp till 18 månaders unghundar. Ser många likheter i valparna. När det gäller träning har ser jag likheter i will-to-please, arbetsglädje, viljan att göra sitt bästa, ha fokus på matte/husse och inte bry sig om de andra hundarna under träning. Att alla valpar har kommit så långt i träningen med sina mattar och husse inom flera olika hundsporter. Det jag ser är också att de har ett fint, mjukt och vänligt kroppsspråk. Några av dem har lättare att gå upp i stress än andra. Även om de är skillnader i storlek dem emellan så är det en jämn kull i mångt och mycket.

På programmet stod Hoopers, Rallylydnad, Nose Work, Spår – Viltspår och Agility. Givetvis en massa hundprat, uppdatering av vad som hänt, fika, lunch och middag.

Sandra om äger Sage Brand v Pistachio Surpeise – Tu – tog en massa fina bilder när vi tränade. Håll tillgodo!

Hallon, Muskot, Vanilj, Leia, Lakrits, Mynta, Lo, Tu

Vanilj – Dalorogårdens Ice Cream Vanilla

Hallon – Sage Brand v Raspberry Dream

Muskot – Sage Brand v Cinnamon Temptation

Lakrits – Sage Brand v Heavenly Licorice

Lo – Sage Brand v Coconut Memories

Tu – Sage Brand v Pistachio Surprise

Leia – Sage Brand v Sea Salted Caramel

Mynta – Sage Brand v Amazing Peppermint

Kennelträff 201204

Första dagen som snön kom till Skaraborg denna vinter prickade vi in kennelns första kennelträff och alla Vanilj och Munters valpar kom. Träffen hölls på min hundanläggning Hundskolorna i Skövde. Vi började med lek och bus och fotografering. Jag hade hyrt in proffsiga djurfotografen Ulrika Claeson Månsson – Ulrikas Foto – att föreviga första kennelträffen. Visst är bilderna amazing!

Efter bus och fotografering hade vi en liten miljöbana där hundarna fick möta lite olika spännande saker. Här kunde man se hur valparna vid 6 månaders ålder tog sig an uppgiften på lite olika sätt. En första liten utvärdering av valparna. Foto – Jonas Sagebrand.

Efter fikapausen var det dags för lite valpagility. Jag hade hyrt in meriterade Anne Karlsson (Agility VM silver individuellt M 2019) att hålla ett pass i hur man redan nu kan tänka kring agilityträning för våra framtida agilitystjärnor.

Träffen avslutades med lite mys, prat och lek. En helt perfekt dag och jag är så glad och stolt över både valparna men även hur väl valpköpare matchar sina valpar och hur de har förvaltat och utvecklat dem.

Vår första valpkull!

Den 8 juni fick födde Vanilj 7 fina valpar! Allt gick bra och de mår alla så fint. Stolt fader till Munter från Kennel Ljuvliga. Alla valpar är sålda! Vill du veta mer om dem kika under Tidigare valpkullar!

Kennel Sage Brand är en liten nystartad kennel som föder upp Miniature American Shepherd. Vår inriktning är att föda upp sunda hälsosamma hundar med bra mentalitet. Vår uppfödning inriktar sig på nättare, smidigare och balanserade hundar. Vi vill värna om rasens exceptionella vighet kombinerad med styrka och uthållighet som gör den perfekt till att arbeta i varierande terräng. Vi värdesätter en hund som gillar att träna och hänga med på det mesta men även ha en tydlig av knapp. Våra valpköpare är i första hand den som vill satsa på en tävlingskarriär med sin MAS.